Tietoa ravitsemussitoumuksesta

Ravitsemussitoumus

 

Ravitsemussitoumus on suomalainen toimintamalli, joka auttaa ja kannustaa ruoka-alan toimijoita sekä sidosryhmiä parantamaan ruokavalion ravitsemuslaatua sekä edistämään ravitsemusvastuullisia toimintatapoja. Tavoitteellinen ja mitattava toimenpidesitoumus on oiva työkalu esimerkiksi yrityksen tai yhteisön oman ravitsemusvastuullisuuden kehittämisessä. 

 

Ravitsemussitoumuksen voi tehdä kahdeksalla eri sisältöalueella, joihin ravitsemussuosituksessa kohdistuu keskeisiä muutostavoitteita. Nämä kaikki ovat väestön ravitsemuksen parantamisen kannalta merkittäviä tuote- tai palvelumuotoilun kohteita. Ravitsemussuositusten sisällöllisten tavoitteiden mukaisesti näitä kutsutaan sisältösitoumuksiksi.

 

Ravitsemussitoumuksen visiona on, että vuonna 2020 kaikkien on helppo nauttia ravitsemussuositusten mukaista ruokaa Suomessa.

 

Toimijat laativat ruokavalion ravitsemuslaatua edistäviä Ravitsemussitoumuksia, joiden avulla ne sitoutuvat edistämään ravitsemussuositusten tavoitteiden toteutumista. Sitoumukset tehdään sitoumus2050.fi-sivustolla.

 

Lue lisää ravitsemussitoumuksesta Ruokaviraston sivuilta >